Soncler

Ferro, Vitamina C, Acido Folico

Indikacionet :
Hekuri lipozomial ka nje cilesi te vecante, qe e ben shume te absorbueshem nga organizmi dhe shume te tolerueshem prej tij ne te njejten kohe. Hekuri eshte i nevojshem ne organizmin e njeriut per sintezen e hemoglobines (proteina qe transporton oksigjenin nen qeliza), mioglobines dhe kolagjenit; gjithashtu eshte i pazevendesueshem ne proceset e frymemarrjes qelizore dhe metabolizmit te acideve nukleike. Hekuri fuqizon pergjigjen imunitare te pacientit, mbeshtet rritjen normale trupore, lufton lodhjen dhe efortin e lidhur me virozat stinore ose me stresin ne pergjithesi. Acidi folik kontribuon ne rritjen e indeve amesore ne shtatzani, gjithashtu hekuri kontribuon ne formimin e qelizave tekuqe dhe te hemoglobines. Vitamina C kontribuon ne mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ, ne funksionin e sistemit imunitar, redukton lodhjen etj