PentaFlor 30ml Solucion

Solucion 30 ml, 10 miliard laktobacile;Aneto;Vitamin e grupit B;Zink

Indikacionet :
Laktobacilet e tindalizuar, i jane neneshtruar tindalizimit termik qe i ka shnderruar ne spore. Ky proces ka bere te mundur qe ne kushte jo te favorshme (psh ambjenti acid I stomakut), keto fermente laktike te ngelen inaktive, per tu aktivizuar me tej ne ambjentin e pershtatshem te zorreve. Koperi ka funksion tretes duke rregulluar motilitetin gastrointestinal dhe eleminon gazrat. Vitaminat e grupit B ndihmojne ne funksionin e aparatit tretes. Vitamina B1 perfshihet ne procesin e prodhimit te lengut gastric dhe ndikon ne tonusin e zorreve. Mungesa e lengut gastrik shkakton fryrje, meteorizma dhe veshtiresi te ndryshme. Vitamina B2 (Ribofavina) ushqen mukozen e zorreve, Vitamina B12 (ciankobalamina) merr pjese ne ndertimin e indit nervor. Mungesa e saj perkeqeson percimin e mesazhit drejt sistemit gastrointestinal, cka sjell crregullime ne tretje, konstipacion, etj Zinku eshte thelbesor per funksionin e enzimave qe rregullojne frymeshkembimin qelizor, ka veprim antioksidant; ndihmon riparimin e indeve te demtuara, cikatrizimin e tyre si dhe merr pjese aktivisht ne rregullimin e pehashit duke ndihmuar truin te eleminoje skorjet acide. Mungesa e zinkut mund te shkaktoje stress infamator tek qelizat, duke i lene indet e tubit tretes te zbuluara ose te zhveshura.