Betafox 10ml

10 FL x 10 ml, 5 mld laktobacile, Vitamina te grupit B, Acid pantotenik

Indikacionet :
Laktobacilet e tindalizuar, i jane neneshtruar tindalizimit termik qe i ka shnderruar ne spore. Ky process ka bere te mundur qe ne kushte jo te favorshme (psh ambjenti acid I stomakut),keto fermente laktike te ngelen inactive,per tu aktivizuar me tej ne ambjentin e pershtatshem te zorreve. Vitaminat e grupit B ndihmojne ne funksionin e aparatit tretes. Vitamina B1 perfshihet ne procesin e prodhimit te lengut gastrik dhe ndikon ne tonusin e zorreve. Mungesa e lengut gastrik shkakton fryrje, meteorizma dhe veshtiresi te ndryshme. Vitamina B2 (Ribofavina) ushqen mukozen e zorreve, Vitamina B12 (ciankobalamina) merr pjese ne ndertimin e indit nervor. Mungesa e saj perkeqeson percimin e mesazhit drejt sistemit gastrointestinal, cka sjell crregullime ne tretje, konstipacion,etj.